24 сгради събори общината
24 сгради събори общината / netinfo
24 опасни сгради са премахнати, предстои основен ремонт на още 8. Общо 67 са сградите, които представляват заплаха за гражданите, това съобщи зам.-кметът по устройство на територията Дончо Добрев. Със специална мрежа ще бъде обезопасена сградата на бившата полиция на „Александровска” 30.

Държавни и общински специалисти влязова в остър спор заради нея. Според архитектите от Националния институт по паметниците на културата тя не е опасна. Общинските специалисти обаче смятат, че сградата се руши и тя представлява сериозна заплаха за преминаващите граждани. Сградата е паметник на културата от най-висока категория.

„Смятам че сградата е опасна и съм категоричен, че тя трябва да бъде обезопасена” е твърдата позиция и на кмета Божидар Йотов. Градоначалникът ще настоява за събаряне на кулата към сградата и възстановяването и по-късно. За собствеността на сградата общината води съдебна битка с ДЗИ Банк. Делото ще се гледа във Върховния касационен съд. От общината се надяват на решение до края на годината. На първа инстанция делото бе спечелено от Община Русе.