съд
съд / Sofia Photo Agency, архив
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград на съд е предаден Алдин С. от село Вазово – съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.
39-годишният мъж предложил и дал подкуп от 30 лева на длъжностно лице от полицията, за да не извърши действия по служба – уточняват от държавното обвинение.
На 19 март 2017 г. в Исперих управляваният от подсъдимия автомобил бил спрян за проверка от полицейски служител. Установено било, че Алдин С. шофирал без предпазен колан, а колата му не била проверена за техническа изправност на задължителен годишен преглед. Полицейският служител информирал водача, че ще му състави акт за установяване на административно нарушение.
Докато служителят от КАТ съставял акта, подсъдимият започнал да го моли да не прави това и поискал да даде пари за почерпка. Пуснал сгъната банкнота от 20 лева в служебния автомобил. Полицейският служител видял, че в сгънатата банкнота има и друга с номинал 10 лева.
Предстои делото срещу Алдин С. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Разград – допълват още от Апелативна прокуратура.