Бащата на Кадир Мехмед го е изоставил в благоевградската болница
Бащата на Кадир Мехмед го е изоставил в благоевградската болница / Дарик Благоевград

Бащата на изтезавания в Гърция Кадир Мехмед е бил с представителите на гръцките власти, които са го откарали в болницата в Благоевград, оставил го е там и отново се е върнал в южната ни съседка, без повече да се заинтересува от съдбата му. Това съобщи директорът на „Социално подпомагане”-Самуил Бюлент Мехмед, обяснявайки защо социалните служби през трите месеца на лечение на "живия скелет" са търсили контакт с лели и други по-далечни роднини на мъжа от самуилското село Голяма вода.

Следобяд в „Социално подпомагане”-Самуил ще се проведе работна среща, на която ще се избере окончателния вариант за настаняването му. Най-вероятно ще бъде в дома на починалите си баба и дядо в село Богданци, но първо трябва да видим в какво състояние е къщата – каза Бюлент Мехмед. Това може да стане след 21 часа, когато Кадир ще пристигне с автобус на разградската автогара, само той има ключ от жилището. Ако условията не са подходящи, за няколко дни ще бъде отново в социален дом. Има готовност да се отпуснат дърва за отопление, записан е за обществена трапезария, от която ще получава топъл обяд – съобщиха още от социалните служби.

34-годишният Кадир Мехмед бе приет в благоевградската болница през август, разказа че бил държан гладен и жаден дълго време, тежеше 45 кг.