22 отбора ще участват във футболния турнир за Деня на Разград
22 отбора ще участват във футболния турнир за Деня на Разград / Радка Минчева, архив

22 отбора от цялата Разградска област са се записали за участие в традиционния турнир по футбол на малки врати, посветен на Деня на Разград – 28 януари. Това съобщиха от Областния съвет на БФС. Част от тимовете се състезават в Областните футболни групи, а други са сформирани на приятелска основа.

Тъй като отборите са много в първия ден - 23 януари -  няма да се разделят на групи, а ще играят елиминационни срещи. Утре служебно ще бъде изтеглен жребий, в първия кръг, който започва в 9,00 ч. в зала "Лудогорец" в събота, ще бъдат разделели на 11 двойки, 10 от победителите ще играят и втори мач в същия ден, а един от тях в зависимост от жребия ще има късмета директно да се класира за участие в срещите в неделя. Тогава шестте отбора ще бъдат разделени на две групи и ще играят всеки срещу всеки, класираните на първите две места са полуфиналисти. Финалният мач ще е около обяд на 24 януари.

Общо ще бъдат изиграни 23 мача, всеки от две полувремена по 12 минути, само полуфиналите и финалът ще са по 15 минути. Тимовете са 4+1.

Турнирът се организира от ОС на БФС-Разград със съдействието на община Разград.