литературен сайт
литературен сайт / hr-botev
литературен сайт
92972
литературен сайт
  • литературен сайт
Произведения на над 50 автори вече са част от новата многоезична литературна трибуна www.plovdivlit.com. Това съобщи в ефира на Дарик писателят и журналист Антон Баев.  

Творбите вече могат да се публикуват освен на български, и на всички европейски езици. Шансът талантливите творби, родени под тепетата, да бъдат четени и забелязани от ценители на литературата и в чужбина, вече е реалност, добави той.
 
Това не е сайт за елитарна литература, в него намират място както произведения на пловдивските класици, така и на изявени съвременни писатели, а и на дебютанти. Представени са всички литературни жанрове – поезия, проза, драма, есеистика, критика, фейлетони, научни трудове в сферата на хуманитаристиката, сценарии за игрални и документални филми.
 
Сайтът, макар и новосъздаден, вече се радва на голям читателски интерес. А в рубриката „Гост” намират мястото си изявени писатели от Европейския съюз и Балканите в превод на български.  
 
Plovdivlit.com предоставя поле за изява освен както на утвърдени преводачи от всички европейски езици, така и на млади дарования, които правят първи стъпки в художествения превод.
 
Редакционната колегия на Plovdivlit.com е съставена от изявени имена на литературната общност, които оценяват предложените за публикуване творби. Читателите на литературния сайт също имат възможност пряко да изразят отношението си към произведенията, гласувайки в рубриката „Класация” за творбите, които най-много харесват, и то в различните им езикови варианти.
 
В края на годината най-добрите произведения ще бъдат издадени в литературното списание „Невидимият хълм”.
 
През 2019 година, когато Пловдив стане европейска столица на културата, Plovdivlit.com  ще бъде най-представителната международна трибуна на пловдивските творци. Защото този литературен проект е уникален не само за културния живот под тепетата, но и за цялата съвременна българска литературна култура, където нито една писателска общност няма подобна трибуна, категоричен бе Баев.
 
Всички, които искат творбите им да бъдат публикувани в сайта, могат да изпращат своите произведения на адрес: mail@plovdivlit.com. Публикуваме произведения на утвърдени пловдивски писатели, поети и критици, получили признание в страната и чужбина. За тези, които правят първи стъпки в литературата, е специалната ни рубрика „Дебют“. Ръкописи не се връщат и не се рецензират, уточни пловдивският писател и журналист.
 
Чуйте и интервюто с Антон Баев