Започва разкопаване около гарата
Започва разкопаване около гарата / Снимка: Даниела Ковачева

До 17 часа СИТИГАЗ ще провежда изкопни работи на ул. „Кавала" в участъка от ул. „Любен Каравелов" до ул. „Тракия". Работата е във връзка с изграждане на газоразпределителната мрежа в централна градска част и за газифицирането на ОДЗ „Зора" и МБАЛ „Св. Мина". Ремонтът на ул. „Кавала" ще завърши на 10 ноември, като движението в участъка ще бъде ограничено. Настилката на платното ще бъде възстановена до заравнен чакъл, за да може да се извършва движение отгоре, а асфалтът ще бъде положен след приключването на успешни технически проби на газопровода.

От СИТИГАЗ ще извършат ремонти още и на ул. „Кавала" в участъка от ул. „Тракия" до ул. „Д-р Н. Ковачев" със затваряне, ремонтът ще се извърши от 11 до 19 ноември 2009 г.  Друг участък от ул. „Кавала" - от ул. „Д-р Н. Ковачев" до края на паркинга на магазин Перла - с ограничаване на движението ще бъде ремонтиран от 20 до 30 ноември.

Двата етапа от ремонтите, които ще извършва  СИТИГАЗ на колелото на Централна гара за захранването на МБАЛ „Св. Мина", ще бъдат: на 14 и 15 ноември - от паркинга на магазин Перла до средата на колелото на Централна гара и на 21 и 22 ноември от средата на колелото на Централна гара до МБАЛ „Св. Мина".