Министър Бозуков
Министър Бозуков / снимка: Международен панаир - Пловдив
земеделски субсидии
93132
земеделски субсидии
  • земеделски субсидии
До края на седмицата започва изплащането на субсидиите на земеделските производители, обеща в Пловдив министър на земеделието и храните в служебното правителство Христо Бозуков. Това се случи при откриването на 23-та международна изложба „Природа, лов, риболов“. Министърът допълни, че превеждането на средствата ще се случва по график.

Очаква се заповедта да бъде подписана утре. Кога ще бъдат раздадени парите, решава фонд „Земеделие“, уточни Бозуков.

По повод заканите на земеделци и тютюнопроизводители за блокиране на пътища, министърът заяви, че всички браншови организации са добре дошли за разговори, но че той самият в митинги няма да участва.

Вчера също е имало работна среща, на която са присъствали и част от протестиращите, били са взети и конкретни решения. "Учудвам се какво още ще се случва, след като набелязахме мерки за решаване на проблемите. Но всеки си е свободен, все пак живеем в демократично общество", допълни земеделският министър. "Що се отнася за тютюнопроизводителите, също се учудвам за какво протестират, след като ние заложихме същите условия, които са заложени миналата година. Доколкото имам информация решението миналата година е посрещнато с аплодисменти", каза той.

За агроекология има 14 млн. евро, затова тази мярка ще бъде отворена за всички, както по старата програма, така и за нови бенефициенти – за каквото стигнат парите, допълни министърът.

"Що се отнася до Мярка 11 за биологичното производство, там нещата са по-сложни - и предшествениците ми казват, че има дефицит, така че засега няма как да бъде отворена. Трябва да се намерят начини и средства това да се случи. Определени са и ставките за различните видове производства", коментира още Христо Бозуков. 

Чуйте и от прикаченото аудио.