/ БДЖ
От 12 февруари - понеделник се  възстановява движението на директния бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив през Велико Търново, Дряново, Трявна, Казанлък, Карлово и Баня, с удобни връзки от и за Габрово и Хисар, съобщиха от БДЖ.

Двата влака бяха отменени през лятото на 2023 г., след като ремонтите дейности на жп възел Пловдив наложиха спиране движението на влаковете между Пловдив и гара Филипово.

Увеличават се заплатите на работещите в железницата с близо 20%

Тъй като срокът за пускане на отсечката се отложи няколко пъти и все още няма движение по нея, влакове № 4631 и № 4632 ще се движат до и от гара Филипово, разположена в северната част на Пловдив.

Сутрин бърз влак № 4631 ще заминава от гарата в Горна Оряховица в 07:05 часа, на гара Царева ливада ще осъществява бърза удобна връзка от и за Габрово, ще преминава през Казанлък в 09:36 часа, през Карлово в 10:42 часа и ще пристига на пловдивската гара Филипово в 11:40, откъдето ще има осигурен автобус за пътуващите до централната гара в града.

Обратно автобусът от Пловдив до Филипово ще тръгва в 15:30 часа, а влакът - в 16:10 часа, и ще пристига в Горна Оряховица в 20:53 часа, като в гара Царева ливада също ще има връзка за и от Габрово.

Освен директната връзка между областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Пловдив, както и втория по големина необластен град Казанлък, влакове №№ 4631 и 4632 свързват Габрово и Хисар, спират в курортния град Павел баня и в Пловдив имат връзки за и от Пазарджик и други дестинации.

След пускане на отсечката Пловдив-Филипово, влаковете ще се движат от и до гара Пловдив. Дотогава е осигурен превоз с автобус между Филипово и централната гара в града под тепетата.

С възстановяване на двата влака се осигурява удобна транспортна алтернатива между Централна Северна и Южна България.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня