Вълчев издирва лицето на Велчев
Вълчев издирва лицето на Велчев / netinfo

Не се чувствам емоционално изтощен, заяви в Пловдив вицепремиерът Даниел Вълчев в задочен отговор на съпартиеца си Милен Велчев и на слуховете, че Симеон Сакскобургготки може да го оттегли от кабинета.

Министърът на образованието подчерта, че не е уместно лицата на НДСВ да използват посредничеството на медиите, за да решават вътрешните си противоречия. Малко по-късно Вълчев обаче отговори на призива на Велчев да му каже какво мисли за него с репликата “Ще го направя, когато открия къде се намира лицето му”.

Правителството е като дом, а в един дом въпросът за усъвършенстването не може да бъде еднократно и завинаги решен. Така вицепремиерът Даниел Вълчев отговори в Пловдив на въпрос очаква ли да продължи ремонта на кабинета “Станишев”. Политическо право на Съвета на коалицията и юридическо право на министър-председателя е да вземат решение дали и кога има нужда от промени, каза Вълчев. Той откри в Пловдив Международната изложба ПринтКом.

Председателят на Съюза на печатарската индустрия и депутат от левицата Петър Кънев отказа да коментира има ли оферта да заеме овакантеното място на Овчаров. “Нали не мислите сериозно, че ще отговоря на такъв въпрос”, попита спряганият като най-вероятен икономически министър Петър Кънев.