Всички хористи на Пловдив пеят в общ концерт
Всички хористи на Пловдив пеят в общ концерт / dariknews.bg/архив

Доста богат откъм културни събития се очертава месец май за Пловдив. Освен снощния концерт на легендите от Uriah Heep и предстоящия младежки творчески фестивал „Не на дрогата!“, в града се очакват още доста интересни прояви. „Радостното е, че доста организации в града си подадоха ръка и реализират съвместни културни проекти“, заяви зам.-кметът по култура Амелия Гешева. Тя анонсира, че на 11 май на стълбите на Каменица всички пловдивски хорове ще изнесат съвместен концерт, който ще започне в късния следобед. Това ще се случи в деня, в който българската православна църква почита паметта на светите братя Кирил и Методий. Предстоят още големият пролетен християнски празник Гергьовден 6-ти май, и Денят на Европа, отбелязван и като Денят на победата, 9-ти май.

От 12 до 15 май включително, по случай третия си рожден ден, известен пловдивски ивент клуб ще празнува с концерти на девет пловдивски рок групи, сред които Ivory Twilight (с гост-вокалист Коцето Кацаров), Кирилица, White Horses, Nameless Day Ritual, Ренегат и др.

На 20 май е връчването на наградите „Пловдив“. Само дни след това е празникът на славянската писменост и култура 24 май. От 6 до 12 юни пък е традиционният за Пловдив фестивал на книгата „Пловдив чете“.