Водолази претърсват Марица за оръжие
Водолази претърсват Марица за оръжие / netinfo

Раница с оръжие и боеприпаси е открита в р. Марица, съобщи пресцентърът на полицията в Пловдив. Три пистолета и близо 900 различни по вид и калибър патрони е съдържала находката, забелязана от полицай от VІ-то РПУ във водата в близост до моста на Адата.

Пистолетите са стари модели - “Браунинг”, “Валтер” и “Либерти”, които са били на въоръжение преди около 70 години. По раницата не са открити никакви отличителни белези, които могат да насочат разследващите към притежателя й.

Районната прокуратура е образувала производство срещу неизвестен извършител за незаконно притежание на оръжие. Назначени са балистични експертизи, за да се провери дали пистолетите не са използвани при неразкрити престъпления.

Разпореден е повторен оглед на коритото на реката в района на баража, където е открита раницата. По неофициална информация той вече е извършен тази сутрин с помощта на водолази от Гражданска защита.

Припомням, че преди 9 години пак от Марица, но в района на 6-ти километър, пловдивски полицаи извадиха бойния арсенал на т. нар. коматевска банда, чиито членове бяха обвинени в убийства на сарафи и серия грабежи на чейндж бюра.