Ванко 1 не печелел от рапа
Ванко 1 не печелел от рапа / netinfo
Ванко 1 не е имал приходи като рап-певец, според подадените от него данъчни декларации. Това заяви представителят на комисията “Кушлев” Слави Динев след края на днешното заседание на Пловдивския окръжен съд за конфискация на имуществото му. Иван Главчев и съпругата му Диана не са декларирали почти никакви доходи.

Нивите на тъста и тъщата на Ванко 1 в първомайското село Искра, с дохода от които защитата твърди, че е купена къщата в с. Ягодово на името на първодния син на рапъра, са били изоставени.Земеделската земя, която е била в съсобственост с други наследници, е дадена под аренда с два официални договора срещу 100 кг жито годишно. Нивите не биха могли да реализират печалба от 10000 долара, обясни Слави Динев.

Той потвърди, че бабата на Ванко 1 Цонка Главчева наистина е работила в кооперация “Селска забрадка”. От комисията “Кушлев” обаче оспориха, че по времето на социализма е било възможно бабата да спести от заплати пари, които след няколко инфлационни вълни и деноминация да са запазили стойността си. На предишното заседание по делото 88-годишната пенсионерка заяви, че през 2001 –а година тя е дала на внука си 45000 лева да си купи Мерцедес.

Съдът назначи двама експерти, които до следващото заседание трябва да представят съдебно-счетоводна експертиза, която да изчисли приходите и разходите на фамилията. Следващото заседание ще бъде на 26 септември. Днешното бе отложено заради неявяване на адвоката на Ванко 1, който е претърпял операция на ахилеса.

Подробности от Слави Динев чуйте в прикачения звуков файл: