Савина Петкова
Савина Петкова / netinfo
Председателят на общинския съвет на Пловдив Савина Петкова присъства на тържествен концерт, с който възпитаниците на СУ „Найден Геров“ отбелязаха 110-годишнината от създаването на училището. Сред гостите бе и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков, директори на училища, учители, родители. Учениците се бяха постарали да зарадват пълната зала на Военен клуб Пловдив, рецитирайки стихотворения, танцувайки модерни и народни танци.
 
Савина Петкова сподели, че това е една солидна годишнина. "Тези 110 години съдържат в себе си много натрупан опит, много мъдрост, много сила и страшно много преодолeни трудности и предизвикателства. Мили ученици бъдете здрави, любознателни и все така артистични и талантливи", заяви Петкова в своето слово. Тя пожела сила, мъдрост и търпение на целия учителски състав, а на родителите да подкрепят децата си. Председателят си спомни за изключително колоритното откриване на тази учебната година в училището и изрази готовност отново да присъства на откриването и на следващата. 
 
Училище „Найден Геров“ повече от 100 години изпълнява своята възрожденска мисия за утвърждаване на българщината и държавността. "Образованието е труден и дълъг път, но единственият, ако човек иска да промени своето битие. Макар и трудно ние трябва да продължим да бъдем съвременните будители", обърна се към дошлите на празника и директорът на училището Емил Начев. Той сподели, че през тази учебна година в училището се обучават 1450 ученика.