Стартира традиционният крос на Рефан
Стартира традиционният крос на Рефан / снимка : Виктор Кадири/dariknews.bg

Мемориалният крос "Стефан Попов" започва от 10.00 часа на площад "Централен". Той се организира за четвърта поредна година от "Рефан" съвместно с пловдивското движение „Спорт за всички“ Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче“. В кроса ще вземат всички желаещи, разпределени в 22 възрастови групи.

Старт-финалите ще преминат по традиционните маршрути из алеите на Цар-Симеоновата градина, а шампионите и техните подгласници до шесто място ще бъдат наградени с отличия, медали и предметни награди от фирма "Рефан". За всички участници в кроса са осигурени лакомства и талони за участие в организираната томбола.

Тържественото откриване започва в 09.30 часа, а организаторите са се погрижили както за състезателите, така и за тяхната публика. Богатата концертна програма, с участието на млади български таланти ще зарадва присъстващите пловдивчани. Церемонията по награждаването ще започне веднага след приключването на последния старт за мъже от 20 години нагоре, разпределени в пет възрастови групи.

Още от основаването си фирма "Рефан" е известна с дарителската си дейност, чрез която Стефан Попов подкрепяше всяко начинание свързано развитието на децата чрез спорта. Тази благородна традиция продължава и днес с мемориалния крос, носещ неговото име.

В досегашните издания на състезанието са взели участие състезатели от над 30 града в страната, както и гости от Русия, Франция, Англия, Италия, Македония, Турция, Гърция, Румъния, Германия и Молдова.

Кросът е част от общинската програма „За развитието на спорта за всички-спорт в свободното време“ 2012-2015г.