Славчо Атанасов: Ще дам повече правомощия на районните кметове
Славчо Атанасов: Ще дам повече правомощия на районните кметове / netinfo

Ще прехвърля повече правомощия на районните кметове, за да имат по-голям инструментариум за действие и за да се промени статуквото районните кметове да не разполагат със собствен бюджет. Това заяви в Дарик кафе новият кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Той изрази подкрепата си за кандидата за кмет на район “Централен” Райна Петрова. Всеки кмет идва със своя екип, това правя и аз, а районните кметове са част от моя екип и заедно ще постигнем по-пълно изпълнение на програмата за управление на Пловдив.

Проекти за саниране на училищните сгради, енергийна ефективност, изграждане на видеонаблюдение във всички училища и детски градини по подобие на район “Тракия” ще реализира в бъдещото си управление на район “Централен” Райна Петрова, която е директор на Начално училище “Климент Охридски”. Тя заяви, че подкрепя стачката на учителите и подчерта, че знае какво е да се работи с делегирани бюджети, но протестът не е само за заплати, а и за промени в системата на образованието.

Райна Петрова подчерта, че ще работи за решаване на проблема с паркирането в централната градска част, но това ще стане поетапно, като вече са начертани първите стъпки. Според нея първо трябва да се подобри работата на администрацията и едва тогава ще бъдат решени и останалите проблеми на центъра – зелените площи, тротоарите, пешеходните зони, чистотата, археологическите разкопки и Стария град.

Информация на Сашка Пушкова и Даниела Субашева