С футболен мач стартира Европейската седмица на спорта в „Западен“
С футболен мач стартира Европейската седмица на спорта в „Западен“ / netinfo
Кметът на „Западен“ Димитър Колев поведе колеги от общината във футболен мач срещу сборен отбор от деца от пловдивски училища. С демонстративната среща, която се игра на терена на Младежкия център, бе открита официално Европейската седмица на спорта в района. 
 
В отбора на учениците имаше деца от пловдивски училища, както и от КСУ „Олга Скобелева“. По-рано през деня те станаха първи в ученически турнир и така си спечелиха правото да участват в демонстративния мач.

Съдия на срещата бе бившият футболист на Ботев и директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински, а мачът бе от две полувремена по 10 минути. Въпреки краткото игрово време, двубоят беше изключително вълнуващ, изпълнен с много красиви моменти, а съперниците на терена показаха изключително честна игра. След няколко зрелищни обрата отборът, воден от Димитър Колев, все пак победи с 6:4. Накрая всички се снимаха за спомен и получиха подаръци от служителите на Младежки център – Пловдив.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.