Ремонтират Кукленско шосе за 3 месеца
Ремонтират Кукленско шосе за 3 месеца

Ремонтът на "Кукленско шосе" започна. В следващите 90 дни ще тече преобразяването на една от най важните пътни артерии в града, която поема част от трафика от и за Пловдив.

Започва ремонтът на Кукленско шосе

"Движението на автомобилите няма да се спира, но придвижването ще бъде ограничено", уточни кметът Иван Тотев, който даде старт на реконструкцията на пътя..

С отпуснатите 6 милиона лева ще бъде фрезована пътната настилка, ще се положи първият пласт асфалт - биндер, ще се стабилизира пътната основа и полагане на втори пласт.

Предвижда се да бъдат направени две спирки на градския транспорт - след кръстовището с улица „Скопие“ и до висшето училище. За по-голяма сигурност средният разделителен парапет ще бъде подменен ще се направи и нова маркировка.

Ремонтират Кукленско шосе догодина

Първият участък, който ще се ремонтира е от ул. „Даме Груев“ до „Скопие“. Ще бъдат направени и асфалтови тротоари, които ще бъдат споделени между пешеходците и
велосипедистите.

Преди полагане на асфалта ще бъдат подменени и старите ВиК тръби. Това е връзката на Пловдив с Родопската дъга, един от натоварените пътища, през който на ден преминават около 12 000 автомобила.

Заради Митницата голяма част от тежкия трафик също минава от тук. Ремонтът ще продължи до землищната граница на Пловдив, както и много малка част, която е в община Родопи.