Ново напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив – „Брезовско шосе“.

След като част от новоасфалтираната улица беше отворена за движение, сега друг участък, в който са разположени десетки складове и магазини, се оказа в строителен капан.

Достъпът до търговските обекти е напълно блокиран, тъй като заради ремонта са затворени входовете и изходите, предава NOVA.

Според търговците на строителния обект не се работи, а най-притеснителното е, че на мястото са открити археологически находки.

Докато те не бъдат проучени, не може да започне преасфалтирането на улицата. Проблемният участък е с дължина около 150 метра.

Търговците се оплакват, че общината не е дала никакви срокове за завършването на ремонтните дейности. Tе обясниха, че повече от две години ситуацията е нетърпима. „Преди месец ни затвориха изцяло. Обричат ни на фалит, както има преференции за строителната фирма – и ние искаме компенсации от общината”, заяви Нина Дашева.

Колегите ѝ посочват, че трудно стигат до работните си места, а камионите със стока не могат да разтоварят.  

„Срокът за изпълнение на обекта по договор е 31 декември тази година. Строително-монтажните работи вървят много добре. Обектът е спрян в един участък от 100-150 метра заради работата на археолозите”, заяви зам.-кметът на Община Пловдив Тодор Чонов.
NOVA