Реформаторите: Десните избиратели не са крепостни селяни
Реформаторите: Десните избиратели не са крепостни селяни / Дарик Пловдив
Савина Петкова и Пепа Деведжиева
82678
Савина Петкова и Пепа Деведжиева
  • Савина Петкова и Пепа Деведжиева

Избирателите на Реформаторския блок не са крепостни селяни, които могат да променят за два дни  вота си,  без да имат ясни аргументи защо да подкрепят един или друг кандидат. Това заяви в ефира на Дарик Савина Петкова от Движение „България на гражданите“ в коментара си за двата тура на изборите за кмет на Пловдив. Тази позиция изрази и Пепа Деведжиева от ДСБ. Според тях пловдивчани, които ги подкрепят, са мислещи и имат свое мнение и решение.

Двете дами от Реформаторския блок в Пловдив определиха като емоционално изказването на Иван Тотев в нощта на изборите за това, че до управлението няма да бъдат допуснати хора от други политически сили.

Никой не е поискал от него да прави пазарлъци и рязката му реакция отдавам на умората, напрежението и емоциите, и елемента на разочарование, заради оспорваната ситуация на балотажа“, каза Петкова. Тя обаче отбеляза, че няма против изборите да бъдат касирани.

Изборите минават и отминават, а ние оставаме и Тотев ще трябва да управлява с мнозинство в шарения общински съвет, коментира Пепа Деведжиева. По думите ѝ всеки трябва да направи своите изводи и анализи, и ако има преговори, те ще са с националния коалиционен партньор. Деведжиева уточни, че все още няма яснота кой ще е председател на групата на реформаторите в новия общински съвет. Новият Общински съвет започва работа на 5 ноември

Деведжиева и Петкова са категорични, че спрягането на Спас Гърневски за председател на местния парламент е лош знак, тъй като той е по-скоро разединител, а не обединител, какъвто е необходим за доброто управление.

Мнозинството негласували удариха най-големият шамар на политиците в Пловдив, смятат още реформаторите.

"Ние разчитаме знаците на хората, които не пожелаха да стигнат до урните и си правим изводите от резултата", заяви Савина Петкова от ДБГ.

Чуйте повече в прикачения файл