Разтрогват договора с един от проектантите на каскада Въча ?
Разтрогват договора с един от проектантите на каскада Въча ? / netinfo

На работна среща, председателствана от заместник министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевсни, във ВиК днес ще бъде обсъдено  дали да се прекрати договорът с една от проектантските фирми на проекта за каскада Въча. Работа по него буквално липсва, като от областната управа и ресорното министерство виждат причина в слабата координация между проектанта на обекта “Фейбъл Монсел” и изготвящата подробния устройствен план ЕТ “ Нава – Васко Иванов”.

 

По време на срещата, в която ще участват представители на проектантите, специалисти и зам.-областният управител Пенка Калапанкова, ще бъде направен анализ на свършеното до момента и ще се препоръча на двете фирми да работят заедно. Ако те нямат тази  готовност, ще се пристъпи към прекратяване на взаимоотношенията с една от кампаниите, подчерта областният управител Тодор Петков. 

 

Негодуванието на държавните органи от бавенето на проекта, който ще докара в Пловдив и  още  6 общини питейна вода от Родопите,  ескалира. До момента недоволството си изразиха зам.- министър Михалевски и областният управител Тодор Петков. Забавянето може да осуети набавянето на финансите за мегапроекта на стойност 300 млн. лева.