Разглеждат още предложения за пребазиране на съставите от Синдикалния дом
Разглеждат още предложения за пребазиране на съставите от Синдикалния дом / netinfo

Съставите от Синдикалния дом трябва да представят до края на деня днес предложенията си за помещения, в които да се пренесат, след началото на реконструкцията на Синдикалния дом, съобщи зам.-кметът Георги Шопов. На среща с него в края на миналата седмица ансамблите предложиха различни варианти, включително и читалища.

Синдикалният дом трябва да бъде опразнен най-късно през март, тъй като ремонтът му по договора с фирмата-изпълнител, трябва да започне най-късно до 1 април. Ако ремонтът не започне навреме, общината ще дължи неустойки в размер на 20% до 30% от сумата, предвидена за първия етап на реконструкцията - 13 млн.лв. Общината постави и нов срок за изнасяне и на 12-те наематели на Дома, тъй като никой от не се е изнесъл в първоначално дадения срок – 14-ти януари. Ако те не предприемат нищо, след като и новият срок изтече, ще се наложи да ги извадим принудително, коментира Георги Шопов. 

Pеконструкцията на Синдикалния дом ще се извършва от гръцката фирма „Актор”. Сградата трябва да бъде готова за 30 месеца - най-късно до октомври 2010 година, а ремонтът й, който се извършва изцяло с общински средства, ще протече на три етапа и ще струва общо 42 млн.лв.