Раздаването на хранителни продукти в Северен продължава
Раздаването на хранителни продукти в Северен продължава / dariknews.bg/архив

Раздаването на хранителни продукти от първия транш по изпълнение на програма „Предоставяне на хранителни пакети” от „Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица” в район „Северен” се удължава и ще продължи до 5-ти февруари. Това съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст (БЧК) като в район „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №49 и работи от понеделник до петък от 9,00 до 14,00 часа.

„Всички, които имат право да получат хранителните продукти, но все още не са го направили, нека да се организират и да посетят пункта, за да вземат полагащите им се храни” ,апелира Ральо Ралев.

Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани по реда на Наредба №РД-07-5 от 2008 г.за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

 

Хранителните продукти, които ще получат 957-те жители района, отговарящи на условията са : 5 кг брашно, 3 кг спагети, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр и 3 кг леща.