нож
нож / netinfo
64-годишният мъж от девинското село Брезе, който наръга при семейна свада своя син с нож, вече е на свобода. В петък той бе задържан за 72 часа. Ден по-късно е внесено и искане за постоянен арест, но магистратите сметнали, че няма достатъчно доказателства по случая и отказали да го оставят зад решетките.

Срещу мъжа има повдигнато обвинение в опит за убийство. Направихме опит да разпитаме и двамата, но те отказват да говорят. Майката на пострадалия също не желае да разкаже за случая. Веднага след решението на съда, 64-годишният мъж е освободен“, коментира пред Дарик окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Кървавият инцидент се разигра на 28 февруари около 23:00 ч., в собствената им къща. Двамата били в нетрезво състояние и се скарали. Разпрата преминала в бой, при който 36-годишният мъж ударил баща си. В отговор, родителят взел кухненския нож и го наръгал под мишницата близо до сърцето. Свидетел на разпрата станала майката, която потърсила помощ на 112. След инцидента и двамата бяха настанени в болницата в Смолян, като младият мъж бе опериран, а животът му вече е вън от опасност. Заради свадата, бащата също бе в не добро състояние, но вече е изписан.