Проверяват машините за зимно почистване – в понеделник сменят шефа на „Чистота”
Проверяват машините за зимно почистване – в понеделник сменят шефа на „Чистота” / снимка: dariknews.bg/архив

Четири комисии от специалисти и служители на КАТ, водени от зам.-кмета Димитър Кацарски проверяват техниката за зимно почистване. Става въпрос за общо 136 машини, от тях 32 пясъкоразпръсквача, 7 фадроми и 93 снегорина на фирма „Чистота" и подизпълнителя „КМД".

След като годността на машините бъде проверена, в понеделник ще имаме яснота за цялостното им състояниe, заяви Кацарски. Работим по график, следим прогнозата за времето и няма да позволим зимата да ни изненада, допълни той.

Очаква се в понеделник след среща с новия кмет Иван Тотев, шефът на „Чистота" Радослав Кошински да бъде осовободен от работа. По непотвърдена информация, неговото място ще се заеме от зам.-кмета на район „Източен" Златин Велев. През 2008-ма година Велев за кратко беше директор на „Общинска охрана" , като тогава се прочу с това, че не знаеше предмета на дейност на фирмата и броя на персонала. По време на последната предизборна кампания Велев заместваше кмета на „Източен" Петър Петров, който беше кандидат за общински съветник.