Задържани са двама мъже
Пребиха 66-годишен мъж и 87-годишната му майка в пловдивското село Скутаре. На 30 юли, около 2:00 часа двамата мъже влезли в двора на къща, където живеели мъжът и жената, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът усетил шум и излязъл на двора, където бил пресрещнат от двамата обвиняеми. Единият го ударил с юмрук в лицето и го повалил на земята. В това време неговият съучастник влязъл в жилището, където се намирала 86-годишната жена.

Двама мъже пребиха и ограбиха млада жена във Великотърновско

Той я ударил и блъснал на леглото и започнал да тършува из къщата, за да търси пари. След като не намерил, взел мобилен телефон, оставен в една от стаите, и заедно с него избягали.

Няколко часа по-късно двамата са били установени от полицаи. При извършено претърсване в жилище, обитавано от единия от извършителите, е бил намерен отнетия мобилен телефон.

Двамата извършители са задържани за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо тях.  

„Кучето веднага започна да лае. Излязох и ме удариха по главата. Заплашиха ме и влязоха в къщата”, сподели пред NOVA Желязко Желязков. „Някой влезе в стаята, помислих, че е синът ми. Удариха ме по главата. Искаха пари, но нямах. Имах едни 30 лв.”, разказа майката на мъжа.