/ Дарик Бургас
Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство Петър Низамов за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
 
На 2 юли на протеста в Асеновград, в който се включиха около 5000 души, възникнал конфликт, който обвиняемият заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия бТВ, с когото не се познавали.
 
Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. След това отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен.
 
Обвиняемият Петър Низамов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като по тях е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г.
 
Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават действията по разследването.