Отново пияни и дрогирани шофьори „шетат“ в региона
Отново пияни и дрогирани шофьори „шетат“ в региона / снимка: dariknews.bg

Дрогиран водач заловиха полицаи от Районното полицейско управление в Раковски, съобщиха от пресцентъра на МВР в Пловдив. Около 23.30 часа снощи 27-годишен жител на Раковски е хванат да шофира дрогиран лек автомобил “Ситроен”. Мъжът е тестван с драгтест, който реагирал положително на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, а извършителят е задържан за 24 часа.

 

Трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, заловиха служители на Областната дирекция на МВР в Смолян.

Вчера около 15 часа в гр. Чепеларе 45-годишен смолянчанин управлявал лек автомобил “Рено Еспейс” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел рекордните 3,42 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Около 20 часа снощи в девинското село Михалково почерпен водач предизвика катастрофа, при която пострада леко. 25-годишният водач на “Опел Тигра” при навлизане на десен завой е загубил управлението над автомобила, излязъл от лявото платно и се блъснал в предпазната мантинела. Шофьорът е със счупена китка на лявата ръка. Оказана му е медицинска помощ първо в Девин, след това и в МБАЛ – Смолян. При тестване с дрегер техническото средство отчело 1,65 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера следобед в гр. Неделино 36-годишен жител на града управлявал своя “Форд Ескорт” също след употреба на алкохол. Полицаи установили с дрегер, че концентрацията на алкохол в издишания от него въздух е 1,50 промила.

Срещу тримата пияни шофьори са започнати бързи производства.