Откриха 2 празни ТИР-а, превозвали нелегални цигари
Откриха 2 празни ТИР-а, превозвали нелегални цигари / снимка: БГНЕС, архив

Нови 2 ТИР-а, обявени за общодържавно издирване във връзка с разбит международен канал за контрабандни цигари, са били открити при съвместна операция на ГД „Национална полиция”, ОДМВР – Пловдив и СДВР, съобщават от полицията в Пловдив.

Два тежкотоварни камиона бяха заловени в края на март на граничен пункт "Капитан Андреево" при акция за разбиването на контрабанден канал за цигари. Тогава ТИР с фалшива българска регистрация бе задържан в пловдивски склад, натоварен с 1420 мастербокса цигари от Турция. По-късно бе заловен и втори ТИР със същото количество цигари от друга марка. Двата камиона бяха натоварени с общо 2840 кашона цигари без български акцизен бандерол на обща стойност близо 16 милиона лева.

При извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по случая, вчера разследващите са установили местонахождението на други два ТИР-а, регистрирани в Турция и влезли в страната ни с нелегални цигари. На паркинги в село Казичене и в софийския квартал „Горубляне” камионите с марка „Ивеко” били намерени изоставени и без превозваната стока.
ТИР-овете и ремаркетата им са иззети, както и други веществени доказателства по досъдебното производство, водено от Икономическа полиция - Пловдив.