Още два общински паркинга в „Южен“ до края на годината, 15 молби за платени места са постъпили в кметството
Още два общински паркинга в „Южен“ до края на годината, 15 молби за платени места са постъпили в кметството / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Още два безплатни паркинга възнамерява да изгради и пусне в експлоатация кметството на „Южен“. Това съобщи за Дарик кметът на района Борислав Инчев, който преряза символично лентата на новоизградения паркинг, разположен в карето на ул.“Пере Тошев“ с улиците „Щип и “Радовиш”.

Инвестицията, която обхваща площ от 550 кв. м., осигурява 24 паркоместа и е на обща стойност 40 000 лв. с ДДС.

„Паркингът функционира вече близо седмица. Изградени са три дъждоприемни шахти, както и 160 квадратни метра тротоари. Надявам се със съоръжението да решим до голяма степен проблема с паркирането в района“, заяви Инчев.

Паркингът е вторият в „Южен“, която само за месец откри районната администрация. Припомням, че в края на юни Борислав Инчев и кмета на Пловдив Иван Тотев символично прерязаха лентата на още един паркинг в района - до МБАЛ "Свети Каридад". Той е за 50 автомобили и е на площ от близо 1,5 дка.

Предстои изграждането на още два нови паркинга- зад църквата „Света Троица“ и на ул. "Д. Талев" срещу бензиностанцията "Хаджията Груев".

Стана ясно още, че около 15 молби са постъпили до този момент в администрацията за ползване на платени паркоместа срещу 15 лева на месец.

Още два общински паркинга в Южен до края на годината 15 молби за платени места са постъпили в кметството
netinfo
„На този етап нямаме никаква възможност да отговорим на хората. Дали сме срок до края на август, за да направим необходимите анализи. След това, ако преценим че има нужда, ще продължим процедурата, според решението на ОбС“, допълни още Борислав Инчев.

Както вече ви съобщихме, местният парламент реши паркоместата в междублоковите пространства в Пловдив да бъдат отдавани под наем срещу 15 лева на месец. Те ще бъдат определени преди това от районните администрации, ще бъдат разигравани на търг, ако за тях се появят много кандидати.

Според промените в общинската наредба, разрешението за ползване на общинска собственост за паркиране на автомобил без поставяне на гараж ще се издава от главния архитект на районните кметства.