Още 20 нови рейса в градския транспорт
Още 20 нови рейса в градския транспорт / Дарик радио

Първите 10 нови нископодови автобуси ще пусне утре фирма “Градски транспорт”, съобщи мажоритарният й собственик Ангел Батаклиев. Колите са с накланящ се борд и механични платформи, което ги прави много удобни за използване от хора в инвалидни столове и майки с детски колички. Автобусите, които са първите с най-високия екологичен сертификат в България - Евро 4½ , ще бъдат пуснати по всички линии на фирмата.

След 2 седмици “Градски транспорт” ще въведе в експлоатация още 10 такива автобуса, чието пристигане в Пловдив се очаква до дни, обясни Батаклиев. Така новите автобуси, които обслужват 12 – те линии на фирмата, стават петдесет и два. Това е около 2/3 от автопарка.

Новите автобуси ще тръгнат след водосвет, на който утре ще присъстват кметът и областният управител. Ще бъдат представени и новите униформи на персонала, които са в оранжево и черно.

“Градски транспорт” започва и кампания сред пътниците срещу връщането на билетчетата в автобусите. Подробности очаквайте в програмата Дарик кафе утре след 9 часа