Организират Национален конкурс за велостойки в Пловдив
Организират Национален конкурс за велостойки в Пловдив / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

Национален конкурс за велостойки се организира в Пловдив, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Предложенията ще се приемат до 22-ри април на имейл sprint@edno.bg.

Наградата за победителят ще бъде в размер на 2000 лева, както и реализация на проекта за велостойките, които ще бъдат 20 на брой и ще бъдат разположени на различни места из Пловдив. Отделно ще има и награда на публиката в размер на 1000 лева и един велосипед.

Победителят ще бъде обявен в дните между 7 и 10-ти май, а до месец юни стойките ще бъдат произведени и поставени на предвидените за целта места. Самите локации още не са уточнени, но се работи по въпроса, разказаха представители на One Design Week, които са съорганизатори на конкурса с общината. Най-добрите предложения ще бъдат представени в изложба по време на фестивала One Design Week, който се организира от 20-ти до 29-ти юни.Подробности за условията за участие в конкурса могат да се намерят на интернет страницата на платформата Едно.

Стефан Стоянов уточни, че велостойките от този конкурс няма да се дублират с онези, предвидени в Транспортния проект на Пловдив.