Oпасни участъци по пътищата в Пазарджишко
Oпасни участъци по пътищата в Пазарджишко / БГНЕС, архив

Полицията в Пазарджик сигнализира Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) за опасни участъци на територията на региона. След обилните валежи през миналата седмица бяха констатирани няколко случая на паднала скална маса с различен обем върху пътното платно в района на дефилето Варвара – Велинград, съобщават от полицията.

В резултат на това има и предизвикани пътни инциденти, без пострадали хора, но с материални щети по автомобилите. Пътят бе временно затворен до неговото почистване и обезопасяване. В тази връзка по предложение на сектор „Пътна полиция” директорът на полицията Йордан Рогачев е подписал писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” с апел да се извършат спешни дейности за укрепване на скалните скатове в най-рисковите участъци по протежение на пътя Варвара-Велинград.

 

 

Сектор „Пътна полиция”  е сигнализирал АПИ и за лошото състояние на хоризонталната пътна маркировка в участъци от АМ „Тракия”, главен път I-8 /Пловдив – Пазарджик - Белово/ в участъка от 147-ми до 206-ти километър, както и за отсечката Белово-Юндола.