Общината мълчи за Панаира, областният взе новината за първоаприлска шега
Общината мълчи за Панаира, областният взе новината за първоаприлска шега / netinfo
Решението на Георги Гергов да продаде мажоритарния пакет акции в смесеното дружество с община Пловдив “Пълдин туринвест”, което държи близо 49% от “Международен панаир Пловдив”, шокира управляващите институции в града. Припомняме, че офертата е отправена преди десетина дни директно към няколко крупни софийски и пловдивски бизнесмени. В изявление пред Дарик радио Гергов заяви, че параметрите не са обсъдени с Община Пловдив, която държи 25% от “Пълдин туринвест” АД.

/ Чуйте първият прикачен звуков файл /

До момента от общинската администрация няма коментар по случая. Кметът Славчо Атанасов не вдига мобилните си телефони цял ден и не приема журналисти. Единствената реакция, която репортер на Дарик радио успя да запише е на Валентин Делов от пресцентъра на общината, който свърза новината с деня на лъжата 1 април.

/Чуйте от втория прикачения звуков файл /

“Гергов е сериозен бизнесмен, който инвестира много пари в Международния пловдивски панаир. Не вярвам да остави всечко с лека ръка”, коментира новината пред Дарик радио областният управител на Пловдив Тодор Петков.

Бизнесдменът Георги Гергов не конкретизира мотивите си да обяви за продан акциите си в Панаира, но отрече те да са свързани с отказа на правителството да вземе решение по предложенията на панаира за набиране на свеж капитал. От сутринта той също не отговаря на мобилния си телефон, тъй като е в чужбина.

Интервюто на колегата Мария Троева с Георги Гергов може да чуете отново в предаването България следобед от студиото в Пловдив, след новините в 15.30 часа.