Нова провокация на DESTRUCTIVE CREATION в Пловдив
Нова провокация на DESTRUCTIVE CREATION в Пловдив / Destructive Creation
Нова провокация на DESTRUCTIVE CREATION в Пловдив
83165
Нова провокация на DESTRUCTIVE CREATION в Пловдив
  • Нова провокация на DESTRUCTIVE CREATION в Пловдив

Тайнствените артисти, които преобразиха паметника на Съветската армия в София и пловдивския мономент Альоша откриха в града първата си официална изложба. В нея освен фотоакценти от най-обсъжданите им акции, са включени и артефакти, свързани с тях.

DESTRUCTIVE CREATION чрез серията легални и нелегални акции, графити, обекти и инсталации в градска среда провокират официалното статуквото и органите на МВР със социални и политически коментари и послания на злободневни теми като корупцията, мръсотията по улиците, стереотипите и национализма. Проявите на тези млади хора едва ли щяха да придобият такава огромна популярност, ако не беше голямата доза ирония, сарказъм и запомняща се символика във всяка една от тях.

Първата изложба на Destructive Creation в Пловдив включва фотографии и обекти от техните акции като 20 години цирк (Съдебната палата в София), В крак с времето (Паметник на съветската армия в София), Альоша (Паметника Альоша в Пловдив), Стена за всеки (Парка на НДК), България е супер яка и Bulgarian Lover, заедно с много артефакти като парчета плат от 20-метровото червено наметало на Альоша и дървените мечове от aкцията за трон от Игра на тронове като реплика към КТБ.

Изложбата на Destructive Creation е подредена в пловдивското ArtNewsCafe на ул. “Отец Пайсий” №38 и може да се види до 15 януари.

Чуйте от прикаченотоо аудио какво разказаха двама от главните участници в акциите по преобразяването на различни места в градската среда.