Наказаха шофьора на „паяка“, опитал се да блъсне журналист от Дарик
Наказаха шофьора на „паяка“, опитал се да блъсне журналист от Дарик / снимка : Дарик радио Пловдив

Шофьорът на „паяк“, който преди месец се опита да блъсне журналист на Дарик радио, е наказан с парична глоба и последно предупреждение за изгонване. Това съобщи представителят на ДЗЗД “Консорциум Паркинги и гаражи-Пловдив” Николай Кутинчев.

По думите му служителят е наказван и друг път, защото често превишавал правата си. „Той е един от най-старите ни и добри служители, бивш военен е, но има претенции, че знае повече от полицаите по отношение на това, кой е нарушител“, разказа още Кутинчев.

Само преди дни Николай Кутинчев, в качеството си на представител на ДЗЗД “Консорциум Паркинги и гаражи-Пловдив”, заяви, че журналистът на Дарик лъже за инцидента. По думите му при установяване на обстоятелствата около случая, шофьорът, полицаят и служителят от ОП "Паркиране и репатриране" са дали еднакви показания, подкрепяйки същата теза.

Вече близо 5 седмици полицията не реагира за инцидента. Ако твърденията на Кутинчев, че служителят му е наказан за поведението си, са верни, то това означава, че полицаят от дежурния екип е дал неверни показания при изясняване на случая.

Повече от месец след подадения сигнал до директора на областната дирекция на полицията гл.инспектор Пламен Узунов, до шефа на охранителна полиция гл. инспектор Любомир Рашков и до подчинения му началник на  общинска полиция – Костадин Костов, няма никакъв отговор и реакция по случая.

На 11 февруари, журналист на ДАРИК реши да направи репортаж на живо при поредното избирателно вдигане на автомобили. Полицай и представител на ОП ”Паркиране и репатриране” бяха забелязани да молят учтиво собственик на луксозен джип да си премести МПС-то, за да може “паякът” да влезе свободно на ул. “Радецки” и да вдигне  автомобил на друг нарушител. По време на репортерските снимки, шофьорът на паяка даде заплашително газ към журналиста, като спря на сантиметри от него, и в същото време създаде предпоставка за катастрофа на кръстовището на улиците "Любен Каравелов" и "Радецки". Полицаят, който стана пряк очевидец на инцидента, не реагира по никакъв начин.

Междувременно случаен очевидец на инцидента  качи в интернет запис от частна видеокамера за наблюдение. От записа ясно се вижда, както избирателното вдигане на неправилно паркирали автомобили от страна на паяка, така и ситуацията на инцидента и създадените предпоставки за катастрофа на кръстовището на улиците “Любен Каравелов” и “Радецки”.

Видеото може да видите ТУК