Наддават за коледна чиния с подписа на Берлускони на ротарианския бал
Наддават за коледна чиния с подписа на Берлускони на ротарианския бал / sxc.hu

Три парични награди ще връчат Ротари клубовете в Пловдив за концепция как да бъде популяризиран фактът, че Пловдив е най-старият жив град в Европа. Първото място ще грабне 5 000, вторто - 3 000, а третото - 2 000 лв. Това съобщи президентът на най-стария Ротари клуб в града Тома Тетимов. Идеята е насочена към цялото общество и няма само туристическа насоченост, а е и въпрос на самочувствие, добавиха ротарианците. В конкурса могат да участват всякакви граждани и сдружения, но според организаторите предимство ще се окаже опитът в маркетинга.

Искаме да акцентираме върху древния дух на Пловдив, това ще му придаде уникален привкус, каза зам.-председателят на Съвета по туризъм Радослав Бозуков. За пример бяха дадени два от фестивалите, които ни очакват през 2011 г. - „Рим и Тракия" и Летния музикален фестивал.

Тази година за пръв път фондът от благотворителния бал на Ротари ще бъде за идея. На миналогодишната проява бяха събрани 16 000 лв., а с добавянето на още 2 000, се закупи кувиоз за УМБАЛ „Св. Георги". Баловете през петте години преди 2009-та осигуриха стипендии за студенти в неравностойно материално положение.

Градският коледен бал е под попечителството на кмета Славчо Атанасов, областния управител Иван Тотев и тримата президенти на Ротари в Пловдив. Всяка година събитията се провеждат последния петък преди Коледа. На 17-ти декември всеки от трите Ротари клуба ще организира 2 явни търга и 2 с тайно наддаване. Кувертът е 80 лв, дрескодът е строго официален. Сред предметите, за които ще се наддава, има и коледна чиния, подписана от италианския премиер Силвио Берлускони. Тя е откупена миналата година за 1000 евро от пловдивчанин на бал на ротарианците в Рим. Сред останалите предмети са картини на художниците Димитър Киров и Михаил Лалов.

Повече за фонда "Пловдив - най-старият жив град в Европа" и коледния бал на Ротари клубовете, очаквайте в сутрешния блок на Дарик радио между 9.30 и 10 часа.