Над 12 000 цветя и близо 1 000 фиданки срещу смет раздават в Пазарджишко
Над 12 000 цветя и близо 1 000 фиданки срещу смет раздават в Пазарджишко / Тина Соколова
Общо над 12 000 корена цветя и близо 1 000 декоративни дървета и храсти ще бъдат раздадени днес в Пазарджик и 20 села от общината срещу предаден боклук. Акцията за пролетно почистване, станала популярна като „Китки за смет“ се провежда за пета поредна година. За пръв път в нея са включени и част от малките населени места.

В познатите от предишни издания 6 пункта в общинския град – в кв. „Ставропол“, при Езиковата гимназия, до аптеката на ул. „Пловдивска“, при Детска градина „Дъга“, до училище „Любен Каравелов“, на пресечката между бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Славянска“ и в центровете на селата ще бъдат изнесени цветни контейнери за разделно събиране на хартия, пластмаса, стъкло, както и такива за битови отпадъци. Специализирани автомобили пък ще приемат излезли от употреба електроника и електроуреди (включително едрогабаритни).

Пунктовете ще работят от 9,00 до 14,00 часа. Организаторите обаче предупреждават гражданите да не чакат последния момент – практиката показва, че посадъчният материал свършва много преди приключването на акцията.