Вейсал Кърджалиев
Вейсал Кърджалиев / netinfo
31-годишен мъж от Пещера намери и върна на собственика портмоне с 340 лева, приготвени за нови обувки на дете. Вейсал Кърджалиев попаднал на неочакваната находка точно преди Великден, докато се прибирал пеш от центъра към дома си. На моста при един от големите хотели видял на земята портфейла, който бил с лого на футболен отбор и име на известен играч от същия тим.


11-класник върна загубени пари на собственика им

Мъжът застанал на моста и зачакал някой да се върне да си потърси парите. След половин час обаче завалял силен дъжд и го принудил да си тръгне. Разказва, че като се прибрал, не го свъртало на едно място при мисълта, че на някой човечец му се е развалил най-хубавият християнски празник. Затова Вейсал публикувал съобщение във Фейсбук.

Чистачка откри близо 2000 евро в контейнер и върна парите

Три дни по-късно на Светли понеделник, непознат мъж и синът му го потърсили вкъщи. Разказали с точност как са тръгнали да купуват обувки на момчето, кога са изгубили портмонето, посочили приблизително мястото, точната сума, дали описание на характерните лого и образ на футболист. Добавили, че се върнали да го търсят, но бързо се отказали, защото валяло силно. Вейсал с радост им дал портфейла. Щастливият баща почерпил добрия човек и си тръгнали.

Тийнейджъри преследваха крадец, върнаха чантата на млада жена

Кърджалиев е щастлив от направената добрина. Самият той работи в местен обувен цех и признава, че сума от 340 лева никога не би била излишна. Но не си е и помислил да пипне нито стотинка.

"Пожелавам си само повече хора да постъпват като мен, да не посягат на чуждо", скромно коментира Вейсал.