Личен мотив е подтикнал сержант Стоянов към самоубийство
Личен мотив е подтикнал сержант Стоянов към самоубийство / © Dariknews.bg

Личен мотив е причина за самоубийството на 47- годишния полицай Стоян Стоянов в Пловдив. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов. Не е доказано наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта на полицая, сочат резултатите от извършените експертизи.

Сержант Стоян Стоянов се простреля със служебното си оръжие на 30 септември вечерта. Тялото му бе  открито от случайни граждани на тиха алея в района на Гребната база. Стоянов е работил повече от 20 години в системата на МВР-„Транспортна полиция", като през последната година е бил служител на звено "Общинска полиция".

Преди близо два месеца още един полицай се самоуби в района. На 12 август 48-годишният Георги Казаков, служител в „Транспортна полиция" се застреля със служебния си пистолет "Макаров" на брега на река Марица, близо до дигата на Гребната база.

След двата случая с екипа на „Транспортна полиция" е направена беседа с психолози, за избягване в бъдеще на подобни инциденти, заяви зам.-директорът на ОД на МВР в Пловдив комисар Костадин Баков. В работата и в ежедневието си полицаите присъстват на много тежки произшествия, убийства, самоубийства и това се наслагва, затова трябва да се обръща повече внимание на проблемитеим, коментира комисар Баков.