Лекарската колегия: Здравеопазването ни е пред разпад. Ще протестираме!
Лекарската колегия: Здравеопазването ни е пред разпад. Ще протестираме! / Sofia Photo Agency, архив
Лекарската колегия: Здравеопазването ни е пред разпад. Ще протестираме!
72363
Лекарската колегия: Здравеопазването ни е пред разпад. Ще протестираме!
  • Лекарската колегия: Здравеопазването ни е пред разпад. Ще протестираме!

Ако европейското здравеопазване се люлее, нашето е пред разпад. Това заяви днес председателят на Регионалната лекарска колегия, д-р Георги Кръстев.

Средствата за здравеопазване в България не гарантират достъп на българските граждани до качествена лекарска помощ. Медицинската общност няма как да приемем правно-нормативния хаос и липсата на правила, категоричен е председателят.

Българската лекарска колегия (БЛС) организира  протестна акция в рамките на Деня на протест на европейските лекари утре (15 май). За целта, медиците апелират колегите си да спрат работа в рамките на 30 минути, от 12 до 12,30 часа с присъствие пред лечебните заведения.

До момента БЛС за раздали 8000 протестни лентички на лекарите от Пловдив и областта, които се очаква да бъдат носени от медиците до деня на Европейските избори (25 май).

Ако след протестните действия, актуализацията на бюджета на НЗОК не бъде изпълнена, ще организираме национален протест. Тогава ще поискаме европейските ни колеги на свой ред да ни подкрепят, категоричен е д-р Кръстев.