чейндж бюро
чейндж бюро / netinfo
Нова атака срещу чейндж бюро е станала тази нощ в Пазарджик, съобщиха от полицията. Този път не е извършен грабеж, а по-скоро кражба с взлом.

Първа за престъплението разбрала жена, работеща в съседен магазин. Малко преди 09:30 часа тя забелязала, че входът на обменното бюро зее широко отворен, а собственикът го няма. Веднага позвънила на 112. Пристигналите на място полицаи установили, че вратата е разбита, както и касата с оборота.

На място са извършени огледи и се търсят улики. Собственикът на бюрото – Георги Шарков, е уведомен, заедно с него ще бъде направена ревизия, за да се установи каква е взетата от крадците сума. По първоначална информация, са отмъкнати за около 160 000 лева.

Обектът е на комуникативно място, на главния бул. „България“, близо до моста на река Марица. Никой от съседите обаче не е усетил нищо съмнително. Монтирана е и сигнално-охранителна техника, която по неизвестни засега причини не се е задействала и не е подала сигнал. Вероятно е била деактивирана със специално устройство. За момента не се знае точно кога е осъществена атаката. Това ще се изяснява от записи на видеокамерите на близки магазини.

Преди година беше извършен въоръжен грабеж на друго обменно бюро на същия булевард, близо читалище „Виделина“, собственикът беше леко ранен. Подобно нападение бе извършено и в чейндж бюро във Велинград, също през 2017-та. В началото на тази година пък беше обрано казино, пак след нападение с оръжие и заплаха. Един от най-дръзките обири в региона беше в офиса на местния бизнесмен Спас Спасов, откъдето бяха откраднати над 23 000 лева, около килограм злато, мобилни телефони.