Ковачки превзе Баня след 10 месеца мъки
Ковачки превзе Баня след 10 месеца мъки / netinfo

Смесеното дружество между община Карлово и частната фирма “Баня голф енд спа ризорт”, зад която стои бизнесменът Христо Ковачки, влезе днес във владение на имотите в Баня. Кметът на Карлово Найден Найденов подписа заповедта за въвод тази сутрин, повече от 10 месеца след първото решение на Общинския съвет на 10 август миналата година. Найденов предупреди частния инвеститор, който обещава да налее 60 млн. евро в строителство на голф игрища и ваканционни селища, че ще вземе мерки, ако бъдат накърнени интересите на общината. Оставам със съмнения, че публичният интерес е добре защитен в това партньорство, но не искам да спирам развитието на района, призна кметът. Той припомни, че уставът не позволява общината да спре залагането на имотите, апортирането им в трета фирма или вдигането на капитала на смесеното дружество.

До есента в общината ще бъдат представени работните проекти на бъдещите ваканционни селища, увери ген. Йордан Димитров, директор “Строителство и инвестиционен контрол” в холдинга на Ковачки “Ел Ем Импекс”. Той съобщи, че първият етап на проекта- реновиране на спортната база в Баня, започва да се реализира веднага. Ремонтните работи ще бъдат на стойност 1, 5 млн. лева и ще приключат до 3 месеца.

Ген. Димитров оповести, че няма да съкращават работници, дори е възможно назначаването на нови.

Веднага ще бъде назначена комисия с представители на общината и на частната фирма, която ще извърши приемането и предаването на имуществото на смесеното АД “Спортен комплекс Баня”, в което бе апортирана почти цялата общинска собственост в Баня.

Информация на Красимира Гешева