Комисия ще защитава правата на червените срещу политическо преследване
Комисия ще защитава правата на червените срещу политическо преследване / Dariknews.bg

Промени в структурата и дейността на помощните органи утвърди на свое заседание Градския съвет на БСП. По подобие на националната структура на БСП в пловдивската организация също се създава комисия за защита на правата на социалисти,  симпатизанти и други граждани срещу политическо преследване.

По предложение на Изпълнителното бюро досегашните 10 постоянни комисии се трансформират в съвети като запазват съдържателната си насоченост. Те ще бъдат 9 и ще подпомагат експертно местната и парламентарна дейност на БСП във връзка с регионалната политика, икономиката и енергетиката, социалните въпроси, бюджета и финансите, околната среда, здравеопазването, образованието, науката и културата, градоустройството и комуникациите.

Социалистите приеха комисиите да бъдат с три по-малко т.е 7.  Те ще работят върху организационно-политическата работа, кадровото развитие и тясното взаимодействие с гражданските структури, синдикати и съсловна организация.

Пленумът изслуша отчета за работата на съветниците от БСП през последните 8 месеца, представен от председателя на групата Николай Радев.

 Влизането в управлението на града наложи промяна в политическото ни поведение, което до преди година беше категорично опозиционно, заяви Николай Радев. По думите му към  днешна дата левицата в местния парламент има ясна визия и собствен ритъм на работа.