Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места
Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив
Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места
80555
Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места
  • Каназирева иска видеонаблюдение на всички обществени места

В Пловдив задължително трябва да бъде изградено видеонаблюдение на всички обществени места като паркове, детски градини и ясли, училища, тепетата, подлезите, спирките и кръстовища. Това заяви в ефира на Дарик радио лидерът на „Съюз за Пловдив“ адв.Дани Каназирева.

Според нея е необходимо да се създаде единен център за наблюдение, в който да бъдат ангажирани не повече от 30 обучени и компетентни специалисти.

„На ключови места в града трябва да има мобилни екипи, които могат да реагират незабавно при нарушаване на обществения ред и да уведомяват МВР“, допълни тя.

По думите й в цялия свят престъпността намалява с над 50 % в местата, където има видеонаблюдение. Това е съвременният подход,  който дава реални резултати в много държави. „Основната отговорност за реда в града е на община Пловдив, която трябва да работи заедно с МВР, но не и да прехвърля изцяло отговорността си на друг“, категорична е Каназирева.

Годишната издръжка на „Общинска охрана“ е над 2 млн.лева за 250 служители. За тези пари спокойно може да се изгради и издържа център за видеонаблюдение и да бъдат осигурени нужните камери, допълни още Каназирева.

 

(повече подробности чуйте в прикачения звуков файл)