Каназирева иска преразглеждане на мандатите за общинския съвет
Каназирева иска преразглеждане на мандатите за общинския съвет / netinfo

Партия „Съюз за Пловдив“ е подала молба до общинската избирателна комисия за преразглеждане на разпределението на мандатите за общинския съвет. Това заяви лидерът на партията Дани Каназирева, която бе категорична, че формацията й е сериозно ощетена от преразпределянето на мандатите и невалидните бюлетини.

Една от причините за недоволството й е, че партията й е събрала около 2 000 гласа повече от коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно", но въпреки това двете формации получават по 6 мандата за местния парламент.

По отношение на предстоящия балотаж между Иван Тотев и Славчо Атанасов, Каназирева бе категорична, че не се е срещала с никой от двамата и няма намерение да влиза в договорки.

„Все пак обаче, ако мнозинството в общинския съвет не е дясно-центристко, ние ще бъдем в опозиция“, каза още тя.

Каназирева иска преразглеждане на мандатите за общинския съвет
netinfo

Каназирева разказа още, че единствено Бойко Борисов й се е обадил в нощта на изборите, за да я поздрави за постигнатия резултат, след което двамата са се срещнали и са разговаряли за необходимостта от повече диалог и експертност по европейския път на България.

„В момента страната ни има едно работещо правителство, което изповядва близки до нашите ценности. Въпреки проблемите сегашното управление е по-добро решение за България от това на БСП,ДПС и Атака. „Съюз за Пловдив“ е против левия полулизъм и призоваваме пловдивчани да гласуват за европейския път“ категорична бе Дани Каназирева.