Канадски китаристи и афроритми в „Непознатата музика“
Канадски китаристи и афроритми в „Непознатата музика“ / снимки: Официалните сайтове на изпълнителите

В тазвечершното 38-мо издание на предаването „Непознатата музика“ ще ви срещнем с трима музиканти, които, сигурни сме, ще обикнете.

Джеси Арно Кук е канадски китарист, композитор и продуцент. Считан за една от най-влиятелните фигури в "фламенко Нуево" стила, той включва елементи на фламенко румба, джаз и много форми на уорлд музиката в работата си. С акустичната си китара печели множество награди, а от албумите му са продадени над 1,5 милиона копия по целия свят.

Ще ви представим още един канадски китарист - Йоханес Линдстед, който също се е окичил с доста призове: "Китарист на годината", 6 награди "Най-добър албум", както и номинации за 40-те най-добри Билборд албуми. Международно признат като един от най-продаваните китаристи в жанровете: инструментал, джаз и Уърлд музика. Йоханес черпи вдъхновение от многото си пътувания – от Испания до Карибите, от Индия към Близкия изток. Отвсякъде струи богатство от екзотични звуци и ритми, които придават цвят на музикалните композиции.

Канадски китаристи и афроритми в Непознатата музика
netinfo

Ще ви срещнем и с малийската певица Фатумата Диавара. Тя е енергично и вироглаво момиче, взело решение да се посвети на нейната страст, музиката. Композира и аранжира всичките си песни, свири на китара, перкусии, бас. Бива забелязана още с дебютния си албум и подписва договор с голяма световна верига.

Канадски китаристи и афроритми в Непознатата музика
netinfo

Ако сме възбудили интереса ви, слушайте довечера предаването „Непознатата музика“ от 20ч. по Дарик.