Изграждат допълнителни подпорни стени на моста на Герджика
Изграждат допълнителни подпорни стени на моста на Герджика / Dariknews.bg

Общината ще трябва да изгради подпорни стени на новооткрития мост на Герджика. Това съобщи изпълнителният директор на фирмата, която осъществява строителния надзор Петър Ангелов.

Разширението на открития, малко преди  Коледа, мост е било започнато без пълно проектиране и затова в договора с дружеството, изпълнител на градежа, не е било включено да бъдат построени подпорните стени, както и стълбища за пешеходци от двете страни на моста.

Подпорите осигуряват разширението на пътното платно на Руски с Победа, обясни Ангелов. Според него поправката е важна, защото е свързана с устоите на моста. За това общината ще плати и допълнителни средства. Ще се ремонтира и моста на Адата, който бе открит пък преди една година. Там също ще се правят стълбища, а освен това ще се наложи да се обработят главните носещи греди на моста, заради демонтирания стари паропровод между двете платна.

Само за строителния надзор общината ще плати близо 11 хиляди лева с ДДС, става ясно от обявената в Агенцията за обществени поръчки процедура за избор на фирма за строителен надзор. Колко ще струва самият ремонт все още не е ясно.