ИЗБОРИТЕ В ПЕЩЕРА= ЦИГАНСКИЯ РАЙ    Балканско риалити
ИЗБОРИТЕ В ПЕЩЕРА= ЦИГАНСКИЯ РАЙ Балканско риалити / netinfo

В Пещера днес един срещу друг застават кандидатът на НДСВ Васил Филев, който спечели последните избори само с 10 гласа преднина, но после изборът му бе касиран от съда. Подкрепят го СДС, ДСБ и почти всички десни партии, така също и Атака.

От другата страна е човекът на Бойко Борисов, Стелиян Варсанов– независим кандидат за кмет, подкрепян от ГЕРБ, БСП, ДПС, ромската организация “Дром” и едрия бизнес.

“Аз искам като кажа Варсанов е ГЕРБ, или да се държи като такъв, или няма да го подкрепяме, не е нашият човек”, каза в Пещера софийският кмет Бойко Борисов при основаването на местна структура на ГЕБР на координатора си Варсанов.

Преди две седмици в Пещера ескалира етническо напрежение, след като в града се появи и Волен Сидеров за да даде подкрепата си за другия кандидат, представител на НДСВ. В Пещера Атака бе освиркана от група роми, предвождана от Илия Илиев, председател на Дром. До по-сериозен сблъсък не се стигна, но Илия Илиев заплаши, че това е началото на организиран отпор срещу антиромската политика на Сидеров.

Изборите в Пещера да се провеждат под наблюдение от прокурор, защото масово се купуват ромски гласове, поискаха преди няколко дни от щаба на единия кандидат за кмет. Повод за това е подадена в предизборния щаб жалба, че са отнети личните карти на близо 2000 роми от Пещера. Дали това за паспортите е вярно и дали все пак ромите се канят да пуснат платената им бюлетина се опитаха да разберат Цветана Тончева и Мария Маринова.

Чуйте звуковия файл /сините слушалчици/: