Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив / netinfo
Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
73770
Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
  • Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив

Шампион по въздушна китара в Пловдив стана Ruben "Tommy the Cat" Vermeulen от Холандия. Състезанието се проведе в Арт клуб Библиотеката, където опъваха въздушни струни още трима души! Втори и трети са съответно Иван „Air Zack” Милушев и Димитър „The D” Маринов. Тримата се класират за Националния финал в София на 31 юли. С уайлдкарт от организаторите, за изключително добро представяне, право на участие във финала спечели и четвъртият в надпреварата Рангел „Air Shredder” Иванов.

Рубен „Tommy The Cat” Фермюлен живее и работи в България от 4 месеца. Обича Родопите, където планира да си построи къща, да вари ракия и да свири на гайда. Участвал е на състезание по Въздушна китара в шампионата на Холандия още преди 10 години. На снощното състезание спечели журито с техническата прецизност на своето изпълнение, както и с находчива творческа употреба на стойка за микрофон. Във финалното класиране преднината му пред втория, Иван „Air Zack” Милушев, бе само две десети. Разликата между третия и четвъртия пък бе 3 десети. Стила на Иван се открои с употреба на многобройни и разнообразни въздухарски движения като куфеене и развяване на дълга коса с въртеливо движение на главата, и плъзгания на колене. Димитър впечатли с движение, което явно му е запазена марка – подхвърляне на въздушната китара с превъртане нагоре и продължаване на свиренето при улавянето на вече падащата китара. Рангел бе заложил на хеви метъл мощност и динамика.

Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
netinfo

В паузата между първи и втори кръг рокенрол дебютантите от „11 юли Forever”, една от първите въздушни групи в България съставена от журналисти и от интелигентни блондинки, взривиха публиката с виртуозна хореография и бясно темпо, и спечелиха много точки в полза на положителното преобръщане на негативното отношение към творческите способности на дами с такъв цвят на косата.

Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
netinfo

Първи сред въздушните китаристи във Варна преди дни стана Атанас "Air Grinder" Цветков. Българският шампионат по Въздушна китара продължава със състезания в София на 22 юли и Созопол, 26 юли. На финала на 31 юли ще бъде излъчен националният шампион, който ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август тази година.

През 2013-а Жоро-Фотото Николов стана девети в света.

Холандец стана шампион по въздушна китара в Пловдив
netinfo

"Можеш да бъдеш майстор въздухар, стига да покажеш въздухарство, да завладееш публиката и, разбира се, да я убедиш, че държиш китара, нищо че никой не я вижда", категорични са от AIR GUITAR BULGARIA. Записвания за следващите air guitar конкурси може да се направят в блога на формата за България http://airguitarbulgaria.tumblr.com/

„Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат“, казват организаторите на нетрадиционното съревнование.

Още интересни подробности за въздушното свирене на китара чуйте от продуцента Ивайло Ботушанов.