Експертиза ще установява вината за катастрофата при спирката
Експертиза ще установява вината за катастрофата при спирката / снимка: Ваня Трингова/ Дарик радио Пловдив
Експертиза ще установява вината за катастрофата при спирката
72511
Експертиза ще установява вината за катастрофата при спирката
  • Експертиза ще установява вината за катастрофата при спирката

Продължава събирането на показания от свидетелите на тежката катастрофа, при която грък рани тежко момиче, след като се вряза в  автобусна спирка при моста на Герджика в Пловдив. Това съобщи за Дарик радио говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев, но не уточни колко очевидци са разпитани.

Автотехническа експертиза ще доказва каква е вината на шофьорите, участвали в инцидента на ул. „Победа“. По първоначални данни отговорни за случилото се са и гръцкия гражданин, шофирал със скорост над 100 км. спортен автомобил, така и шофьорът на другия автомобил.

Жълтият „Нисан“ с водач Боскос А. се движи с висока скорост по ул. „Победа“ в посока север-юг. В другата лента черен „Мерцедес“, управляван от Васил К., прави ляв завой и отнема предимството. След сблъсъка им, гръкът се забива в спирката, и удря  момичето. И двамата са преминавали кръстовището на зелен светофар и не са употребили алкохол, уточни Илиев. Тестът за употреба на наркотици от страна на гръцкия гражданин също е отрицателен.

 

На този етап може да се каже, че и двамата водачи са виновни дотолкова, доколкото са нарушили Закона за движение по пътищата, каза прокурор Илиев. Наказанието по образуваното досъдебно производство е до 3 години лишаване от свобода или пробация. След оформянето на медицинската документация ще се изготви и медицинска експертиза за причинените травми на пострадалото момиче.

Чуйте повече в прикачения файл от говорителя на прокуратурата Атанас Илиев: